Hösten 2012

Brf. Urnan 1 grundades 1989. Huset sitter mitt i den trevlig och gröna delen av Karlbergsvägen och har nämts nyligen i Leif GW Perssons 2010 bok ”Den döende detektiven”.

NYA MEDLEMMAR

Vi vill hälsa följande ny medlemmar välkomna till föreningen och vårt hus:

A-uppgången

  • Sofia Löfgård

B-uppgången

C-uppgången

  • Kristoffer Olssons köpare
  • Niclas Stagnér

Vi hoppas att ni kommer att trivas i huset och att ni tar kontakt med oss i styrelsen men även era grannar om ni har några frågor, synpunkter eller funderingar.

STYRELSENS SAMMANSÄTTNING 2012/2013

 Efter ordinarie föreningsstämma valdes Pontus Thorell in till styrelsen samt Sara Johansson och Jessica Wickman som suppleanter. Fredrik Strååt och Alexander Sjögren avgick från styrelsen pga. Av företagssatsning och utomlandsflytt. Fredrik Eklöf sitter kvar som kassör, samt Howard Suhr Perez som ordförande. Pontus Thorell tar över rollen som sekretare. Vi hälsar välkommen vår nya suppleanter som sätter sig in i styrelsens arbete och Caroline Holmkvist, vår nya revisor.

Är ni intresserade av att vara delaktig i styrelsen, vänligsten kontakta Anna på valberedning@brfurnan1.se .

ÅRSMÖTE 2013-04-18

 Kommande årsmötet för verksamhetsåret 2012 ska hållas torsdagen den 18 April 2013 uppe på vindskontor, eller om vädret tillåter ute på gården. Mer detalerjad information kommer närmare årsmöte dagen.

 ANDRAHANDSUTHYRNING

I samklang med att uppmuntra en aktiv förening och minska andrahandsuthyrning, önskar styrelsen återigen påpeka att brf medlemmar har rätt till andrahandsuthyrning med giltiga skäl under ett år. Beslut kan i vissa fal beviljas yttligare med ett år, dvs. två år totalt. I särskilda fall  så som exempelvis utlandstjänst kan andrahandsuthyrning godkännas för längre perioder. Mer info finns på www.brfurnan1.se .

FRAMSIDAN

Nu under kommande vintern måste man ta särskild hänsyn till att inte trampa på våra nyplanterade växter, som just nu är väldigt känsliga.

Ytligare, i samklang att göra framsidan mer privat har vi sätt upp skylter där det står hundrastning är förbjuden och att framsidan är privat mark.

LÄGENHETSRENOVERING

Om man har planer att renovera sin lägenhet, skicka in ett mejl till styrelsen för att specificera vad man kommer göra under renoveringen. Av särskild vikt är om man har avsikt att göra ingrepp bärande vägger. Detta är inte tillåtet och får inte genomföras. Om det inte efterlevs så kommer föreningen att tvingas vidta nödvändiga åtgärder.

LOKAL 1—KAMISOL LÄMNAR OCH HK MUSIC ANKOMMER

Efter fyra års vistelse har Kamisol Productions blivit del av en större media bolag och därmed har lämnat över lokal kontraktet till en music productions bolag. Vi välkommner HK Music till vår BRF som ny kommercial hygesgäst i lokal 1. Vi hoppas att ni kommer att trivas här i huset.

LOKAL 2—STÅLHÄSTEN OCH DEELICIOUS

Vi välkommnar Stålhästen till vår BRF som kommercial hygesgäst i vår ny renoverade lokal. Vi hoppas att ni komma att trivas här i huset.

LOKAL 3—CLEVENSJÖ FINANS LÄMNAR OCH GOOD NIGHT PRODUCTIONS ANKOMMER

Efter 15 år har Clevensjö Finans—fördetta ägare till PSB Maskin—lagt  ned sin verksamhet. Under september och oktober månader har Karolbygg utfört renovering och upprustning av lokalen, som var ganska sliten och i undermåligt skick. Till följd av upprustning var intresset stort för lokalen.

Vi välkommner därmed Good Night Productions till vår BRF som kommercial hygesgäst i vår ny renoverade lokal. Vi hoppas att ni kommer att trivas här i huset.

Projektansvarig är Fredrik Eklöf kassor@brfurnan1.se. Byggfirma är Karolbygg.

BRF URNAN1:S WEBBSAJT

Alla kommentarer och förbättringsförslag gällande webbplatsen  är välkommna. Vi uppmaner medlemmarna att prenumera på husets webbsajt för snabb info utskick.

TVÄTTSTUGAN

Under hösten har vi reperarat den lilla torktumlaren och även torkskåpan. Ett stort tack till Philip, Josephine och Viktor för den utmärkt städning av tvättstugan under höststadning.

HÖSTSTÄDNING

SÖNDAGEN DEN 21 Oktober samlades vi för att gemensamt hjälpas åt att städa och förbereda vårt hus och gårdarna inför vintern. Grillning av korvar var ett uppskattat inslag. Ni som inte hade möjlighet att vara med på städdagen vänligen kontakta Pontus Thorell i styrelsen 070-45 79 132, alt. sekreterare@brfurnan1.se för att tilldelas en uppgift.

CYKLAR PÅ FRAMSIDAN UNDER VINTER

Samtliga medlemmerna uppmuntras att inför kommande vinter kylan att flytta sina cyklar till cykelrum i källaren eller till bakgårdarnas cykelställ på den lilla respektiv stora gården.

BRANDLARM

Kom ihåg att kontrollera att era brandvarnare fungerar.

LUFTNING AV ELEMENT

Kom ihåg att lufta er element då arbetet i lokal 3 har påverkat vatten mängden i husets värmesystem.

Styrelsen önskar samtliga medlemmar och hyresgäster en kommande fin höst och vinter!

 

I MEMORANDUM

Roger Lindberg, en av vår grannar gick bort under sommaren. Han var en bra människa och positiv på alla sätt. Han kommer att saknas.

Urnan informerar hösten 2012 Urnan informerar öppnas här i PDF-format.